Geschiedenis en cultuur

In dit centraal gelegen deel van Spanje, dat vanouds behoort tot de armste en minst ontwikkelde delen van dit land, heeft de bevolking altijd moeten knokken om zich een bestaan te verwerven. Al in de late middeleeuwen zochten de Extremeños een manier om in hun levensonderhoud te voorzien en trokken weg uit deze woeste en lege streek op zoek naar nieuwe landstreken: de Spaanse verovering van Centraal- en Zuid-Amerika was het gevolg.

Extremadura, vakantie, vogels, Trujillo, standbeeld van Pizarro

Extremadura kent een rijke historie: de Romeinen hebben er hun sporen nagelaten, de Moren zijn er heer en meester geweest, de conquistadores zijn hier geboren, met alle gevolgen van dien. Een bezoek aan Trujillo, Guadalupe, Mérida, Alcántara, Plasencia en Cáceres zullen de cultuurliefhebber dan ook zeker niet onberoerd laten.

Trujillo: de stad van de conquistadores, gebouwd op een granieten heuvel. Het kasteel torent boven het stadje uit, u heeft er een fenomenaal uitzicht op de omliggende omgeving. Het fraaie Plaza (=plein)Mayor, behoort tot de mooiste van Spanje. Hier troont het beeld van Pizarro, de veroveraar van het rijk der Inca's.

Trujillo, oude deel van de stad
Guadalupe: Een bezoek aan het klooster mag niet ontbreken. Vele pelgrims zijn u voorgegaan. Guadalupe is vooral bekend vanwege 'de zwarte Maagd van Guadalupe'.

Extremadura, vakantie, vogels, romeins monument bij Embalse de Valdecanas

Mérida: Deze stad is gesticht in 25 v. Christus en werd een van de belangrijkste hoofdsteden van het Romeinse rijk. Vele monumenten uit die tijd zijn bewaard gebleven. Mérida is daarom uitgeroepen tot World Heritage Site. Bezoek de Romeinse brug, de Tempel van Diana, de Trojaanse boog, het aquaduct en de Mitreo-villa met haar prachtige mozaïekvloer en het amfitheater.

Extremadura, vakantie, vogels, Finca Las Abubillas, vakantiehuisjes, Monfragüe, Nationaal Park, Gertjan de Zoete, Elly Schipper, Merida, amfitheater 

Alcántara: Hier vindt u één van de best bewaarde Romeinse bruggen van Spanje.

Extremadura, vakantie, vogels, Romeinse brug over de Taag bij Alcántara

Cáceres: Deze stad staat op de door de Unesco geplaatste lijst van werelderfgoed. De ommuurde, oude stadswijk met zijn statige panden en romantische straatjes, de kathedraal, haar paleizen en kerken ademen nog steeds de tijd van vroeger uit.

Extremadura, vakantie, vogels, Arco de la Estrella, Caceres

Vanaf Finca Las Abubillas zijn vrijwel alle culturele hoogtepunten gemakkelijk en snel bereikbaar. Zelfs een dagtocht naar Salamanca, in de provincie Castilla-Leon, is vanaf Finca Las Abubillas prima te doen.