Weblog



Op naar de zomer...(30 mei 2014)


We kunnen niet anders concluderen dan dat we een mooi voorjaar achter de rug hebben! Zowel met en voor onze gasten als ook voor de natuur. Op zijn tijd een beetje regen, soms wat koeler weer en soms al pittig warm.

De 'vergeler', die alle planten in zomertinten verft, was dit jaar toch wel een weekje of vier eerder dan in andere jaren. Hele grote bloemenvelden zijn uitgebleven, hoewel de omstandigheden daarvoor volgens ons heel gunstig waren. Maar, orchideeën, brem, lavendel en zonneroosjes om maar iets te noemen, hebben zeer uitbundig gebloeid. Op het moment staat de bezembrem nog volop in bloei.

Ook die hebben we in jaren niet zo uitbundig zien bloeien. Het gros van de jonge vale gieren is uitgevlogen. Ook de jonge ooievaars maken zich op om de nesten te verlaten. Slechts de zwarte ooievaar, die nu eenmaal later is, zit nog op het nest met kuikens.  
Het leuke van hier wonen is, dat ieder jaar toch weer verschillend is. De natuur gedraagt zich zelden voorspelbaar, net als het weer trouwens.

We zijn benieuwd hoe heet de zomer gaat worden.