Nationaal Park Monfrague

Beste tijd van het jaar: gehele jaar
 
- een halve dag excursie (tijden in overleg), prijs € 130 voor 2 personen, incl. koffie/theepauze

Niet voor niets reikt de faam van dit park tot ver buiten Europa. Nergens is er een plek waar de roofvogeldichtheid groter is dan in Monfragüe. Het park meet 10 x 30 km. Het gedeelte rondom het Nationaal Park is uitgeroepen tot 'Reserva de Biosfera'.

Extremadura, Monfrague, vakantie, vogels, Penafalcon, excursie, gids, Las Abubillas
Extremadura, accommodatie, Monfrague, vakantie, vakantiehuis, Finca Las Abubillas, vogels kijken

De rivier de Taag slingert zich door het Nationaal Park en de begeleidende dehesas, bossen en rotswanden barsten van de roofvogels. De vale gier is hoofdrolspeler, met monniksgier als goede tweede. Ook de aasgier is in het zomerseizoen present. Daarnaast broeden in Monfragüe vijf soorten arenden: steenarend, dwergarend, slangenarend, havikarend en de zeer zeldzame Spaanse keizerarend. Grootste attractie is de beroemde Peña Falcon, waar vrijwel al deze roofvogels gezien kunnen worden. Behalve dat, zijn ook zwarte ooievaar, slechtvalk, blauwe rotslijster en grijze gors hier te vinden.

Extremadura, Monfrague, excursie, gids, vogels, vogelen, Las Abubillas, vale gier
Tijdens de excursie bezoeken we het Castillo van Monfragüe, met een werkelijk fenomenaal uitzicht over de dehesas van Extremadura. Met wat geluk vliegen de gieren hier op ooghoogte voorbij. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de duur van de excursie, kunnen we een wandeling maken, om nog meer aandacht aan alle natuur te besteden.

Extremadura, Finca Las Abubillas, Portilla del Tietar, Monfrague, vogels kijken, vakantiehuis

We volgen tijdens onze excursie de provinciale weg die door het park loopt en komen nog meer vogelrotsen tegen. Waar de rivier de Tiétar, afkomstig uit het nabijgelegen Gredos gebergte het park in komt, bevindt zich Portilla del Tietar, een andere bekende rots. Dit is de allerbeste plek om de Spaanse keizerarend in het vizier te krijgen.

Extremadura, Monfrague, Finca Las Abubillas, vogels, vakantiehuis, blauwe rotslijster

Extremadura, Monfrague, excursie, gids, vogels, vogelen, Las Abubillas, vale gier

De koffiepauze zal even een aangenaam rustpunt vormen om te bekomen van alle indrukken. Deze excursie naar Nationaal Park Monfragüe zal zelfs de verwende vogelkijker beslist niet teleurstellen!

Boek hier uw excursie.