Langs de grenzen van Monfragüe en ArrocampoBeste tijd van het jaar: maart, april, mei
 

Tijdens deze excursie zullen we ons vooral richten op het waterrijke gebied van Arrocampo. Met de kerncentrale van Almaraz in het zicht is deze omgeving landschappelijk duidelijk minder aantrekkelijk. Maar vogels zijn er in overvloed! 

Extremadura, excursie, arrocampo, gids, vogels, Las Abubillas, koereiger

Extremadura, vakantie, vogels, vogels kijken, arrocampo, excursie, gids, Finca Las Abubillas, purperkoet
Het is een van de weinige plekken in deze regio met veel water en dat trekt allerlei watervogels aan. Langs de meren zullen we op zoek gaan naar purperreiger, ralreiger, woudaap en purperkoet. Dit is ook de plek om grote karekiet, cetti’s zanger, snor en mogelijk een buidelmees te zien of te horen.

Extremadura, excursie, arrocampo, gids, vogels, Las Abubillas, dehesa

Extremadura, excursie, arrocampo, gids, vogels, Las Abubillas, Orchis italica
De omringende dehesas hebben een rijke flora, wat voor een belangrijk deel te danken is aan de kalkrijke bodem. Vanaf het vroege voorjaar groeien hier veel orchideeën, zoals de Wolzwever Ophrys, Italiaanse orchis en Ophrys lutea bijvoorbeeld. In de dehesas zijn roodkopklauwier, appelvink, zwarte wouw en dwergarend gemakkelijk te vinden, maar ook soorten als grijze wouw en havikarend komen hier voor. Als het weer het toelaat zullen we een deel van de tocht over ongeplaveide wegen rijden, om een nog betere indruk van dit landschap te krijgen. 

Boek hier uw excursie.