Natuurfotografie in Extremadura

Exclusief voor gasten van Finca Las Abubillas bieden wij bemiddeling aan bij een aantal collega-vogelfotografie hutten. We werken hierbij samen met een aantal lokale partners, die allemaal over de vereiste vergunningen beschikken. De schuilhut sessies moeten in de meeste gevallen (zeer) ruim van tevoren gereserveerd en ingepland worden. Prijzen variëren van € 60,- tot € 275,-
In vrijwel alle gevallen fotografeert u minimaal met een 400 mm telelens en vanaf statief.
Houd er rekening mee dat natuur niet te sturen is; wat het ene jaar goed lukt is helaas geen garantie voor een ander jaar. 

De volgende vogelsoorten kunnen vanuit een schuilhut gefotografeerd worden:

gieren, bijeneters, kraanvogels, grote trap, kleine trap, bosuil, kleine torenvalk, grijze wouw*, dwergarend, scharrelaar*, Spaanse keizerarend, steenarend en havikarend.
* niet elk jaar mogelijk

Vraag hier informatie over de schuilhutten aan!

Gieren fotografie

Extremadura, vogels, vogels kijken, aasgier, vakantie, vakantiehuis, Elly Schipper, Gertjan de Zoete, Las Abubillas

Extremadura, vogels, schuilhut, fotografie, Las Abubillas, vakantie, vakantiehuis, Elly, Gertjan

Extremadura, vakantie, vogels, Finca Las Abubillas, vale gier

Vlakbij het Nationaal Park Monfragüe kunt u gieren en mogelijk andere (roof)vogels vanuit een grote en comfortabele schuilhut fotograferen. Deze hut is voorzien van spiegelglas. Met wat geluk maakt u prachtige opnames van vale gier, monniksgier en aasgier. U fotografeert minimaal met een 300 mm tele-objectief. Het gebruik van een statief wordt sterk aangeraden. Het is beslist een onvergetelijke ervaring, als u oog in oog komt te staan met deze imponerende vogels. Periode: gehele jaar.

Fotografie van kleine torenvalk 

Extremadura, vogels, Finca Las Abubillas, vakantie, kleine torenvalk
De periode waarin kleine torenvalken vanuit de schuilhut gefotografeerd kunnen worden is van 15 maart tot eind juni, met uitzondering van de broedperiode (20 mei tot 10 juni). De schuilhut biedt plaats aan twee personen. De schuilhut is gericht op bezetting in de (na)middag.

Fotografie van de grote trap

Extremadura, Finca Las Abubillas, vogels, vakantie, grote trap
Het fotograferen van grote trappen op een baltsplek is iets voor ervaren natuurfotografen, die er niet tegenop zien om vijftien uur aan één stuk in een schuilhutje door te brengen. Het is aan te raden om hier twee dagen voor uit te trekken om de kans op goede foto's te vergroten. De periode loopt van 15 maart tot eind april. 

Fotografie van kleine trap

Extremadura, vogels, vogelfotografie, Finca Las Abubillas, kleine trap

In de periode tussen 20 april en 10 mei kunt u kleine trappen fotograferen op hun baltsplek vanuit een vaste schuilhut. Maximaal twee personen.


Bijeneters fotograferen

Vanaf medio april tot half mei kunt u meestal vanuit een van onze mobiele schuiltenten bijeneters fotograferen. Wij zorgen er voor dat alles voor u gereed is, zodat u uitstekende kansen krijgt om deze prachtige vogels van korte afstand te fotograferen.

bijeneters

Fotografie van kraanvogels
Tot wel 130.000 kraanvogels overwinteren in Extremadura. In de maand december kan deze soort vanuit een schuilhut goed in een natuurlijke omgeving gefotografeerd worden. We hebben hiervoor twee verplaatsbare schuilhutten beschikbaar op een uurtje rijden vanaf onze finca. Maximaal aantal personen: twee.

Extremadura, natuurfotografie, Finca Las Abubillas, vogels, kraanvogels, copyright Hides de Calera


Scharrelaar fotograferen
Deze prachtige vogelsoort kan in de broedperiode in de buurt van zijn nest vanuit een mobiele schuilhut worden gefotografeerd. Periode: mei tot en met begin juni. Let op: jammer genoeg kan dit niet ieder jaar i.v.m. de nestkeuze van de oudervogels.

schrrlr


Fotografie van grijze wouw
Voor veel natuurfotografen een droomsoort om te fotograferen. De vraag naar deze schuilhut is dan ook zeer groot en hij is vaak lang van tevoren volgeboekt. De beste periode is van 15 maart tot begin mei. Ook voor de grijze wouw geldt dat het helaas niet elk jaar mogelijk is deze soort vanuit een hut te fotograferen. Let op: u verblijft de gehele dag in de hut, van ruim voor zonsopgang tot ruim na zonsondergang. Een lange zit!

grijzewouw


Spaanse keizerarend
Ongetwijfeld is de Spaanse keizerarend een van de meest gewenste en zeldzame vogelsoorten om te kunnen fotograferen. Alleen voor ervaren fotografen. Periode: gehele jaar. We hebben twee aanbieders voor deze soort. Aanrijdtijd vanaf onze finca naar de opstapplaats voor de hutten is 1 uur of 2 uur, afhankelijk van de aanbieder.

spaansekeizerarend


Steenarend

De indrukwekkende steenarend is op een privé finca te fotograferen vanuit een vast opgestelde hut. De beste tijd is gedurende het winterhalfjaar. Uiteraard fotografeert u vanaf statief en met een objectief vanaf 400 mm. We hebben twee aanbieders voor deze soort. Aanrijdtijd vanaf Finca Las Abubillas is 1 of 2 uur, afhankelijk van de aanbieder.

steenarend


Fotografie van havikarend

Nog zo'n wenssoort. Deze middelgrote arend kan ook vanuit een vaste schuilhut worden gefotografeerd. Ook voor de havikarend geldt: alleen voor ervaren vogelfotografen. Periode: het gehele jaar. We hebben twee aanbieders voor deze soort. Aanrijdtijd vanaf onze finca naar de opstapplaats voor de hut is 1 of 2 uur, afhankelijk van de aanbieder.

Extremadura, vogels, Finca Las Abubillas, vakantie, havikarend

Heeft u meer of andere vragen op het gebied van natuur-/vogelfotografie, dan kunt u die het best stellen via het contactformulier.

Heeft u belangstelling voor mijn vogelfotografieprojecten in Extremadura, dan kunt u alles daarover lezen in mijn digitale e-book:

https://www.boekenbestellen.nl/PDF/vogeltje-op-takje/40077