Schrijf een bericht in ons gastenboek

Algemeen


81 Berichten
Hans en Wil Saalbrink
Extremadura in februari

Lieve Elly en Gertjan,
In februari 2019 hebben wij wederom enkele weken doorgebracht in een van jullie prachtige, van alle gemakken voorziene, tweepersoons bungalow. Al vanaf de opening van Finca las Abubillas m.u.v. 2018 hebben we elk jaar enkele weken bij jullie doorgebracht.

Meestal kozen wij voor februari/ maart, omdat dan de kraanvogels nog in grote getale aanwezig zijn. Het is werkelijk een belevenis om deze prachtige vogels in de dehesa's tussen Jaraicejo en Monroy te kunnen waarnemen en fotograferen. Ook in de rijstvelden wat verder naar het zuiden is het voor de kraanvogelaar een paradijs. Vanaf half februari maken zij zich op om terug te keren naar hun broedgebieden in Scandinavië. Het verzamelen om in een grote V-vorm om noordwaarts te vliegen, is spectaculair en prachtig waar te nemen boven jullie Finca.

Het is elke keer weer fantastisch om te zien hoe jullie iedere keer de Finca van een nieuw element voorzien (nu weer met een super zwembad) zonder de natuurlijke uitstraling uit het oog te verliezen.
Ook jullie plannen om uiteindelijk ook je eigen woning te gaan realiseren vinden wij geweldig.

Februari is voor ons een mooie maand om Las Abubillas te bezoeken, omdat, naast de reeds genoemde kraanvogels ook andere soorten vogels al terugkeren uit zuidelijker oorden en zich weer voegen bij de soorten die de winter in Extremadura hebben doorgebracht.
Het gaat te ver om alle door ons gespotte en gefotografeerde vogels te benoemen, maar alle vogels die genoemd worden op jullie website hebben we ook daadwerkelijk gezien. De bijeneters en de scharrelaars uiteraard toen wij een keer later in het jaar een keer op bezoek kwamen.

Het is nooit toeristisch druk in jullie regio maar Februari is zeker een rustige periode waarin je echt ongestoord van de natuur kunt genieten en wandelingen van kilometers en autotochten van tientallen kilometers kunt maken, zonder een mens tegen te komen.
Elke keer maken we weer een tocht door het park Monfraguë om de gieren op de rots te spotten, de zwarte ooievaar te zien, een bocadillo te eten in Villarreal de San Carlos en een van de aangegeven routes te wandelen. We hebben ook dit jaar weer de trap naar het Castillo in Monfrague beklommen om de gieren heel dicht boven en onder ons te zien langs vliegen. Het blijft een belevenis!

We hebben dit jaar weer een aantal van de door jullie beschreven en geadviseerde tochten en wandelingen gemaakt en genoten van de weidse uitzichten, de prachtige riviertjes, waarlangs het eindeloos dwalen is. Gelukkig niet verdwalen want, dankzij de goede beschrijving van Elly kom je altijd weer veilig thuis in je eigen huisje op de Finca waar het altijd goed toeven is. De temperatuur liep dit jaar in de loop van de dag al op tot 20 ?C en we konden buiten bij ons huisje heerlijk in de zon een kopje koffie drinken of lunchen, een periode om de winter in Nederland voor enkele weken achter je te laten.

We kwamen niet alleen voor de natuur maar brachten ook regelmatig een bezoek aan de historische steden Trujillo, Caceres en Merida. Dat blijft altijd een aanrader; op niet al te grote afstand hebben we al veel cultuurhistorische plekken en monumenten bezocht en een lekkere Spaanse maaltijd in de zon genuttigd.

Kortom, ook dit jaar hebben we weer genoten van de natuur en cultuur van Extremadura. Van jullie mooie Finca en natuurlijk van het plezierige contact met jullie.
Bedankt voor jullie lieve ontvangst, jullie goede zorgen en het bijzondere uitzwaaien.
We wensen jullie heel veel succes met jullie supermooie Finca Las Abubillas en jullie verdere plannen.

Wil en Hans
Saalbrink- van de Wiel
Alphen NB

Els en Evert Pronk
wandelen in februari

De kikkers kwaken en de kleine schildpadjes spelen glijbaantje van een steen. Kijk, een grote meute kraanvogels die zich verzamelen in de lucht...... het is lente in Extremadura. En wij ? Wij genieten van de zon, het wandelen langs een ongerepte rivier, het lijkt wel zomer !
Zo denken de flanerende Spanjaarden er niet over : bij 18 graden lopen ze in Caceres met hun winterjas stevig dicht, terwijl wij in t-shirt op een terrasje een heerlijk visje eten. Naast een middeleeuwse poort, want mooi oud stedenschoon daar kun je hier met een stadswandeling heerlijk van genieten .

Kortom : wandelen in extremadura, doen, juist in de winter geniet je er extra van !

Bertine
Zwembad

Als bekenden van Elly en Gertjan hadden wij de eer om het nieuwe zwembad uit te mogen proberen op een zonnige en warme dag in juli.
Het zoute water is heerlijk om in te zwemmen, het bad is groot genoeg om baantjes te trekken en het uitzicht vanuit het water is prachtig! Op de ruime ligbedden aan de rand van het bad is het heerlijk relaxen met een glaasje en en een hapje.
Als straks de mozaïek van de bijeneter en de beplanting af is, wordt het een plaatje.
Gefeliciteerd Elly en Gertjan met jullie zwembad.

Ingrid en Boudewijn
Heerlijke voorjaarsweken

We hebben dit voorjaar april/mei drie heerlijke weken gehad op Finca Las Abubillas.
Te midden van de vogelgeluiden en de kippetjes die om onze bungalow scharrelden voelde we ons meteen thuis.
De locatie biedt mooie wandelmogelijkheden in de directe omgeving, waar we vaak gebruik van hebben gemaakt.
De comfortabele bungalow is van alle gemakken voorzien en vanaf ons terras lieten de blauwe eksters zich prachtig bewonderen en fotograferen.
Via Elly en Gertjan had Boudewijn enkele schuilhutten besproken en kon van daaruit fraaie foto’s maken van o.a. kleine trap, scharrelaar en havikarend.
Elly en Gertjan zijn fijne mensen die altijd voor je klaar staan.
Tot volgend jaar!

Elly en Jan Versteeg (Gouda NL)
Heerlijke lenteweken in de winter

Vorig jaar (eind januari 2017) kwamen we tijdens een rondreis door Spanje en Portugal bij toeval terecht op de Finca Las Abubillas. Onmiddellijk waren we blij verrast over de fantastische ligging, de super bungalows met de geweldige inrichting, de rust, etc. etc. Wat apart genoemd dient te worden is de buitengewoon hartelijke ontvangst door de eigenaren Elly en Gertjan. Die twee schatten hebben gastvrijheid tot een ware kunst verheven en maken dat je volkomen zorgeloos kunt genieten.
En genieten deden we, zodanig dat we tien dagen zijn gebleven.
Deze winter was het in Nederland somber en nat en wilden we weg. Op een sombere avond in januari (2018) mailde ik naar de Finca Las Abubillas en vroeg of er een huisje vrij was. Het antwoord was positief. Dus de auto volgeladen, inclusief een voorraadje pindakaas en hagelslag voor Elly en Gertjan (hadden ze voorzichtig gevraagd) en zuidwaarts gereden. We overnachtten vlak bij de Spaanse grens (hotel Arena in Saint-Jean-de-Luz, wat een prima plek bleek voor één nacht). De volgende dag op ons gemakje naar Jaraicejo gereden, waar we op de Finca hartelijk werden ontvangen en met een klaarstaande fles wijn de warmte van de zon konden testen.
Natuurlijk is het eind januari ook in de Extremadura winter, maar wel met een goede kans dat het op zomer lijkt. Wij troffen twee weken prachtig weer, met slechts één dagje regen.
Is er iets te beleven daar in de Extremadura? Nee, helemaal niets; geen casino'ss, geen disco's, geen winkelboulevards, geen zwemparadijzen, geen enkel geldverslindend vermaak.
Wat is er dan wel?
Volkomen rust, en heel veel ruimte. 's Morgens bij het ontbijt een begroeting door de kippen rond je huisje en de nieuwsgierige koetjes tussen de steeneiken. Allerlei vogelsoorten die je in Nederland niet ziet. Eindeloze natuur, waarin je gratis mag vertoeven. Naar het verstilde dorpje wandelen voor een lekkere maaltijd bij de locals en daarvoor een belachelijk laag bedrag betalen (waarbij een fles wijn is inbegrepen). Met de auto doodstille weggetjes ontdekken en genieten van prachtige uitzichten. Je verbazen over de tientallen enorme gieren, vliegend rond de rotsen in het nabije Monfrag National Park. Herten en ander wild ontdekken. Velden vol bloemetjes. Ooievaars op vrijwel iedere kerk en oud gebouw. Kraanvogels in grote aantallen op de velden. Steenuilen fotograferen met Gertjan. Eeuwenoude dorpjes en stadjes met kastelen en fraaie gebouwen. Gewoon op de Finca genieten in de zon met een goed boek. Kortom: er is niet veel te doen en hopelijk blijft dat nog lang zo!
Wij hebben er twee weken heerlijk genoten en snappen heel goed dat zoveel gasten terugkomen naar de Finca Las Abubillas en de gastvrije Elly en Gertjan!

André en Monique
Geweldige Finca

Eindelijk een berichtje van ons.
Het is zoals altijd weer geweldig geweest. Het was de 3e keer,dus dat zegt genoeg.
Een heel gezellige en vriendelijk ontvangst. Ze staan altijd voor je klaar,dit jaar hadden we pech met de auto en ze hebben ons geweldig geholpen.Het huis is voorzien van alle gemakken echt fantastisch.De wandelingen in de map zijn allemaal heel mooi en geweldig beschreven.
Het dorp heeft nu ook een nieuwe supermarkt ,hebben alles voor de dagelijkse boodschap.
De omgeving is en blijft prachtig,voor ons is en blijft het een bijzondere plek,waar wij zeker weer naar terug zullen gaan!
Bedankt weer Elly en Gertjan en tot.....volgend jaar!

Loes Noy, Jeroen Wielaert
Fantastisch

Na een stedentrip door de extramadura kwamen wij op de finca aan. Wat een aangename verrassing. De hartelijke ontvangst het prachtig ingerichte huis met alles erop en eraan. Goed werkende wifi heerlijke bedden. Alles was goed. De eerste paar dagen zijn we in en rondom het huis gebleven om uit te rusten van de enerverende reis die we achter de rug hadden. Daarna heerlijk gewandeld in de omgeving en mooie rondtrip gemaakt met de auto. Het dorpje is op loopafstand voor de dagelijkse kleine boodschappen. Trujillo ligt erg dichtbij. Heerlijk om er te vertoeven ook als je geen vogelaar bent.

Carla en Albert, deel 1 - Borculo Nl

Albert kende Extremadura al vanwege vijf eerdere reizen erheen als vogelaar. Ik zag zijn fotoos, hoorde zijn verhalen en raakte, zelfs als niet-vogelaar, enthousiast. Wetend dat in Extremadura ook begin februari het weer al aangenaam kan zijn, een voorproefje van de lente zou geven, namen we het risico om van 1-16 februari op Las Abubillas te verblijven. Het weer viel enigszins tegen, het was inderdaad minder dan gemiddeld in deze tijd. Toch heeft dat onze beleving niet negatief beënvloed. We hebben genoten, van A tot Z. Ten eerste door de warme hartelijkheid van onze gastvrouw en -heer, verder hun voortreffelijke zorg en subliem uitgeruste bungalows. Daarnaast hun uitgebreide informatie en mogelijkheden omtrent de directe en verdere omgeving. Keurig gerangschikt in mappen, volop keuze.
Wat een streek, een rust, een veelheid aan vogels. Om de lezer te stimuleren ook snel te gaan: we zagen de vale gier, kraanvogel en rode wouw in veelvoud ; ook de monniksgier, hop, roodborsttapuit, kievit, ijsvogel, zwarte wouw, ooievaar, aalscholver, kleine zilver-, koe-en blauwe reiger, blauwe ekster, blauwe rotslijster, lepelaar, rots- en boerenzwaluw, wilde eend, gekraagde roodstaart, torenvalk, kiekendief, rode patrijs, duif, veld- en kuifleeuwerik, buizerd, keizerarend, grote trap, zwarte spreeuw, raaf, grutto (Alberts specialiteit), goudplevier, vink, klapekster, koolmees en tenslotte het puttertje. En de lijst is niet eens compleet.
vervolg op bericht twee
(website: koloriet-kleurbeleid.nl)

Carla en Albert - Borculo Nl

vervolg van eerder bericht:
Extremadura biedt echter veel meer, het landschap is zo divers. De Dehesa met zijn steeneikeletende fraai ogende varkentjes (die een bijzonder smakelijke ham leveren heb ik mij als vegetarier laten vertellen), de verschillende bergketens (tot ruim 2500 m), de rijstvelden; de kurkeik, mimosa, olijf, eucalyptus, amandelboom enz. Wat bovenal opvalt is de intense rust die uitgaat van deze streek, in de natuur en zelfs op de snelwegen - ongekend. Hier ben je ver van de gejaagde wereld, echt op vakantie. Er zijn meerdere nationale parken, mijn favoriet: Los Barruecos, beslist gaan zien. Montfrage, ook een fantastisch gebied. Daar scoor je de meeste gieren, die op ooghoogte langs zeilend. Wil je dan toch een keer de natuur de rug toekeren zijn er de historische stadjes of resten daarvan, waar het heerlijk dwalen en kijken is. Daar krijg je de kans de Spaanse keuken te leren kennen. Musea, kerken, winkeltjes te over in: Guadelupe, Caceres, Trujillo, Plasencia, Mida en Medellin.
Terug naar Las Abubillas: de avonden vielen nog snel in. Daarom was het comfort in de bungalow zo fijn. Een avondje lezen in de luie stoel, kokkerellen in de goed uitgeruste keuken, even een (af)wasje draaien, een dutje op de prima bedden, een televisie en video met een goede voorraad fijne film(serie)s. Een goed gesprek met de gastheer en -vrouw. Wij bevelen dit verblijf echt van harte aan, een dikke TIEN. We komen graag een keer terug. Dank Gertjan en Elly

Rob en Yvonne Lindenhof - Alphen aan den Rijn Nederland

20 januari - 3 februari 2017. Extremadura in de winter, dus hoe zou dat zijn? Dankzij de gastvrijheid van Gertjan en Elly, de stijlvol ingerichte bungalow en de familie Tok (de 6 loslopende kippetjes) voelden we ons direct al helemaal thuis. Extremadura is een echt wandelparadijs. Met behulp van het dikke boek in de bungalow hebben we elke dag heerlijk kunnen lopen. Het genieten kan direct vanaf de Finca beginnen, een aantal wandelingen begin je gewoon vanaf je eigen terras. Onderweg kom je hooguit twee boeren en een herder met honden en schapen tegen. Het landschap is prachtig: mooie vergezichten, kurk- en steeneiken, de steppen en rotsen. Tijdens een wandeling die begint achter de kerk in Jaraicejo zagen we twee grote edelherten met groot gewei. In de stukjes land naast de wandelwegen lopen veel schapen koeien, geiten en echte scharrelvarkens. Ook zagen we veel (witte) paarden en ezels. In het Monfrague NP vonden wij de Gitano rots met de tientallen vale gieren een hoogtepunt. Hier kun je ook heerlijke wandelingen maken. Voor cultuur kun je in Extremadura volledig aan je trekken komen. Zo bezochten wij Trujillo, Caceres, Plasencia en Merida, stuk voor stuk middeleeuwse pareltjes, waar we zelfs in januari regelmatig op een terrasje konden zitten. Zo'n stadsbezoek is mooi te combineren met een bezoek aan een grote supermarkt. De weergoden waren ons gunstig gestemd met veel zon en lenteachtige temperaturen en slechts een klein beetje regen en dat midden in de winter!

Saskia van der Bijl - Drammen Norge

Vi var i extremadura i november 2016 og leide et feriehus hos Elly og Gertjan, som står på en stor tomt med mange store gamle eiketrær/holm.Vi dro ditt fordi vi ønsket å se på alle mulige slags fugler som vi visste fantes der, bla. gribber og tran. Mange fugler som man ser der om sommeren hadde reist til enda varmere strøk, men det var nok fugler og se, og som Elly og Gertjan sier, så har de alltid "vintergjester" der: fugler som er i extremadura om vintern.
Huset vi leide var veldig fint innredet med 2 soverom og hvert rom hadde sitt eget baderom. Det var rent og pent og veldig koselig med peis. Det lå en perm på bordet med masse informasjon ang. turer man kan ta i området og hvor man kan spise og hvilke fuglesorter man kan se og hvor.
Kjøkkenet er velutsyrt og man kan få låne med seg ting til picknick/tur.
Drar man til dette området er det jo fordi man er interesert i å se fugler og nyte naturen. Og fin natur er det virkelig der! Og vi fikk høre at det kan være fint vær i november. Vi hadde strålende sol det var mellok 15 og 20 grader en hel uke!
Rett utenfor huset får man lov å strø brødsmuler og da ser man en masse små fugler som kommer og spiser. Det er fredelig og stille der og man hører fuglene synge.
Elly og Gertjan er meget vennlige og gjestfrie mennesker som hjelper deg hvor de kan. De har stor kunnskap om fugler.
Vi har hatt det kjempe bra, Takk for oss
Hilsen Hanneke, Marc og Saskia

Pieter - Meppel Nederland

In november twee fantastische weken doorgebracht op de Finca Las Abubillas van Gert Jan en Elly.
We kwamen om te wandelen en vogels te kijken in de Extremadura. Vanwege de centrale ligging hebben we voor Finca Las Abubillas gekozen.
De bungalows zijn erg compleet ingericht en zijn ruim gesitueerd te midden van prachtige oude, knoestige steeneiken.

Aan de hand van het uitgebreide info-boek met vele wandelingen en vogelexcursies, hebben we prachtige dagtochten gemaakt en veel vogels gezien. Wat prettig is, dat je ook vanaf de Finca mooie wandelingen kunt maken. Elk wat wils dus.
Gert Jan en Elly beschikken over een zeer uitgebreide kennis van het gebied en die delen ze graag en met groot enthousiasme. Ik heb mij verbaasd over hun betrouwbare en specifieke kennis van locaties, waar je vogels kunt vinden.
Bepaalde van de vele soorten zijn in de winterperiode beter te spotten dan in de zomer.
Ook het weer was in november door elkaar heen bijzonder aangenaam.
Kortom, een heerlijk verblijf!

Harry van der Wal - Meppel Nederland

November in Extremadura?
Als het koud en nat is in Nederland is dit een aan te raden plek en dan m.n. deze locatie van Gert-Jan en Elly. Als beginnend vogelaar enorm genoten van wat er in november te zien is aan vogels in de directe en nabije omgeving van Jaraicejo. Ook de wandel opties zijn aantrekkelijk te noemen en er is meer dan genoeg informatie over alle mogelijkheden in de zeer complete aanwezige infomap.
Kortom een aanrader voor een ieder die houd van rust, natuur en comfort. Dank voor jullie gastvrijheid en hulp om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.
Groet Harry

Hanneke en Bert - Assen Nederland

Nadat we twee weken hadden getrokken door Portugal en door Extremadura, verbleven we de laatste week op de finca Las Abubillas.
We zijn geen vogelaars, maar wel wandelaars (een beetje) en we hebben dan ook een paar wandelingen gedaan. Heel duidelijk beschreven allemaal.
De bungalow was uitstekend, aan alles was gedacht. We kunnen niet bedenken wat er mist. Ook het terrein zelf was prima, de bungalows staan op ruime afstand van elkaar, zodat je ruim voldoende privacy hebt.
Op wandelafstand van het dorp Jaraicejo.
Extremadura is een erg mooie streek waar we graag nog eens terugkeren en dan natuurlijk naar deze plek.
Wat we een beetje jammer vinden: We hadden maar een week geboekt. De volgende keer doen we zeker twee weken.

Nynke en Rinus - Zwolle Nederland

Wat is het heerlijk wakker worden met het geluid van bijeneter, hop, zwarte spreeuw en blauwe ekster. Vanaf het terras van de bungalow zie en hoor je veel vogels. In de boom een Iberische parelhagedis die voorzichtig de warmte opzoekt. Bij een alarmsignaal van de blauwe eksters even de lucht af speuren op zoek naar een dwergarend. Een slangenarend komt ook overvliegen.
In november vorig jaar werden we getipt voor Finca Las Abubillas en we waren meteen verkocht. Wat een prachtige locatie en wat een ontvangst door Elly en Gertjan!!!
Het landschap is bijzonder en heel gevarieerd. Een paar bijzondere ervaringen waren de halve dag in de gierenhut, waar je op heel korte afstand (5 a 6 meter) 3 soorten gieren ziet en zwarte wouwen voor de hut langs scheren. De andere bijzondere ervaring was het bezoek aan Merida met de Romeinse opgravingen en het museum, waarin vele bijzondere vondsten zijn te zien.
We hebben genoten van de gastvrijheid en kennis van Elly en Gertjan. Dit smaakt maar meer!!!!
Groeten van Nynke en Rinus

Jan, Manu, Jacques - sint pieters leeuw Vlaanderen ( België)

Onze week spotten in december is een enorme meevaller geworden. Hoofdzakelijk zonnige dagen ( 16° C), een paar bewolkte, 1 forse regenbui in de late namiddag. En dan de finca: schitterende chalet, perfect uitgerust, hartelijke ontvangst, centraal gelegen om de streek makkelijk te verkennen. Alhoewel we slechts een paar uurtjes in kijkhut doorbrachten (saucedilla, talavan) zagen we 83 verschillende vogels, waaronder de Spaanse keizerarend, de kleine en grote trap, de purperkoet. Misschien nuttig voor volgende gasten: - autohuur luchthaven : absoluut geen gps nodig - finca : neem de tijd om de info-map goed door te nemen, schat aan info - Manu ( onze kok) had een schitterende keuken ter beschikking, toch gingen we iedere avond eten op het kerkpleintje bij fernando en leti : goedkoop, erg lekker, gezellig.
Een overzichtje van onze dagen: 1 : park monfraque, kasteel, gierenrots ( enige drukke plaats van onze week), villareal en omgeving ( herten) 2 : met gids ( geregeld door elly en gertjan) naar de steppen van la serena. kleine en grote trap, steenuil 3 : via deleitosa naar ruine cabanas de castillo, gieren, schitterend 4: via saucedilla ( purperkoet) naar monfraque, portal tietar ( Sp. keizerarenden ) 5 : los barruecos , terugkeer via talavan 6 : alcollarin, meer sierra brava, weg campo lugar ( 100 trappen ) 7 : wandeling villareal, gierenrots portal tietar ( weer Sp. keizerarenden) 8 : autorit kapel ( zie info map) en wandeling rio almonte kortom : schitterend

Mireille en Leo - Gouda

De Finca Las Abubillas. Even googlen op Extremadura en daar was ie gelijk al: een hele leuke bungalow. Snel via de mail geboekt. En daar hebben we bepaald geen spijt van gehad. De bungalow blijkt aan alle verwachtingen te voldoen. En … wij gingen om te wandelen en te genieten van de natuur, dus waren blij verrast met een hele dikke map vol informatie en uitgeschreven wandelingen. Natuur wandelingen. En wat hebben we genoten van de wandelingen. We hebben in twee weken tijd een groot deel van de beschreven wandelingen vanuit het huisje en verder weg (o.a. NP Monfraque, Trujillo, Cabanas del Castillo) gelopen. De beschrijvingen zijn zeer duidelijk en brengen je bij de mooiste plekjes. En, mocht je alles uit de map gehad hebben, dan weten Elly en Gertjan je nog wel een paar extra natuurschone plekjes te vertellen. Ook dat hebben we mogen ervaren. Stadswandelingen. De wandelingen hebben we afgewisseld met een aantal stadsbezoeken: Trujillo, Caceres, Merida, Guadalupe. Ook over deze steden is in de map heel veel informatie te vinden zoals stadsplattegronden, waar je het beste kunt parkeren en zelfs uitgebreide beschrijvingen van bezienswaardigheden. Dikke pluim Alle informatie heeft ons geholpen om de mooiste natuur en cultuur te vinden en te bezoeken. Dus als je van wandelen, natuur en cultuur houdt: Finca Las Abubillas. Elly en Gertjan zullen je gastvrij onthalen. Elly en Gertjan: een dikke pluim voor jullie. Mireille en Leo Gouda

Wouter en Theodora - zwolle nederland

Beste Elly en Gertjan. Dank voor jullie bijdrage aan onze fantastische week in jullie Finca Abubillas.
Het hoogtepunt was de dag met Gertjan in Monfrague Nat. Parc met een heerlijke lunch van Elly.
Gertjan heeft ons heel veel nieuwe vogelsoorten laten zien met als toetje 2 laag overvliegende steenarenden.
Wij genoten in een heerlijk huis met alles erop er eraan en zochten verkoeling in de ronde pool.
Wij hopen dat veel mensen ook zullen genieten van deze unieke plek waar de hop rondvliegt en de kuifleeuwerik je verwelkomt.
Theodora en WouterMarc Van De Walle - Marianne De Meyer - Scheldewindeke Belgie

Beste Elly en Gertjan, nogmaals dank voor het heel warme en gastvrije onthaal, en om onze vakantie in Extremadura regio te helpen slagen! Zeer comfortabele, volledig ingerichte bungalow (echt alles is er voor handen, tot zelfs een frigobox met koelelementen om drankjes fris te houden tijdens wandelingen en excursies). Ook zeer rustgevende ligging tussen de steeneiken (Gert-Jan, dank om ons te leren dat dit geen olijfbomen waren:-)) en ontzettend leuke ontbijten (tussen de blauwe eksters). Bovenop een dikke map, samen gesteld door Elly en Gert-Jan, met heel veel info over de vele gezichten van Extremadura en vol tips voor wandelingen in de omgeving, auto-wandeling combi uitstappen, goeie restos en tal van excursies met zowel focus op natuur als cultuur. De gieren welke boven ons hoofd cirkelden bij de Salto de los Gitanos en het (oog)contact met de edelherten op slechts 2 meter afstand alsook de prachtige wandeling Gargante de los Infiernos vergeten we nooit. Ook al zijn we geen echte vogelaars, deze 11 dagen in augustus (2015) waren heel verrijkend en een zeer leuke ervaring. De finca Las Abubillas te Jaraicejo is echt een aanrader en Elly en Gert-Jan zijn een ontzettend attente en vriendelijke gastvrouw/heer, steeds paraat om te helpen: wel bedankt nogmaals voor alles (en de antwoorden op onze vele vragen...) En... proficiat met de opening van jullie 5e (vierpersoons)bungalow. Marc en Marianne (we missen nu al de rust van jullie finca en gans Extremadura)

Paul Goethals en Marleen Coudenys - Brugge België

Van de 1ste mei tot de 31ste mei waren wij te gast op Finca Las Abubillas en we kunnen ons met volle overtuiging achter alle zeer positieve berichten van de andere gasten plaatsen: finca Las Abubillas is een stukje paradijs op aarde. Voor elke natuur- en vogelfotograaf is het bovendien een ideale uitvalsbasis! Onder de vele vogels die ik daar en in de wijde omtrek kon fotograferen noem ik toch speciaal de volgende soorten: grauwe kiekendief, Sp.keizerarend, monnniksgier, kleine torenvalk, grote trap, rode patrijs, ijsvogel, zwarte ooievaar, appelvink en scharrelaar. Dit succes was vooral te danken aan het zeer gerichte en uitstekende advies van Gertjan en Elly. Voeg daar nog bij dat we in een modern ingerichte bungalow verbleven met door onze gastvrouw en gastheer verstrekte topservice en je zult begrijpen hoe het komt dat we hier zo'n fantastische maand beleefden. Elly and Gertjan, nog eens heel erg bedankt! Paul & Marleen