Op zoek naar orchideeen

Halve dag excursie naar de kalkrijke heuvels rond Almaraz, € 130,- , incl. koffie-/theepauze voor 2 personen.

In de maanden maart en april bieden we een speciale orchideeën excursie aan, waarbij we op zoek gaan naar de in die periode bloeiende orchideeën. Hoewel Extremadura niet te boek staat als een regio met de meest uitbundige orchideeënrijkdom, zijn er op veel plekken toch heel fraaie soorten te vinden.

Extremadura, excursie, gids, Orchis italica
Afhankelijk van temperatuur en regenval, ligt de beste periode om orchideeën te vinden meestal ergens tussen half maart en eind april, al kan dit ook variëren met de hoogte van het gebied. Zo zullen de orchideeën in het Geopark Las Villuercas wat later bloeien dan in andere delen.
Een van de betere plekken is het gebied rond Arrocampo, een half uurtje rijden vanaf Finca Las Abubillas. De bodem hier bevat veel kalk en dat is iets waar orchideeën van houden.

Tijdens de excursie zal er volop gelegenheid zijn om de gevonden soorten te fotograferen en wellicht kan Gertjan u daarbij met raad en daad behulpzaam zijn.
De volgende soorten (Latijnse namen) kunnen in genoemde periode aangetroffen worden, met de opmerking dat deze lijst zeker niet volledig is:

Ophrys tenthredinifera, Ophrys speculum, Ophrys lutea, Ophrys scolopax, Orchis italica, Orchis laxiflora, Orchis coriophora, Dactylorhiza elata, Orchis conica, Orchis morio en diverse variëteiten van het geslacht Serapias.

Extremadura, excursie, gids, Ophrys lutea
Extremadura, excursie, gids, Ophrys tenthredinifera
Extremadura, excursie, gids, Ophrys scolopax
Uiteraard besteden we tijdens onze zoektocht ook aandacht aan andere flora.
Boek hier uw excursie.