Vogels

Het is niet voor niets dat de regio Extremadura zeer populair is bij vogelliefhebbers uit heel Europa. Nergens anders tref je zo'n grote verscheidenheid van interessante vogelsoorten aan dan juist hier. Je kunt in Extremadura dan ook in alle rust het hele jaar door genieten van bijzondere vogelsoorten die elders in Europa nog maar met moeite te vinden zijn.

Extremadura, vogels, vakantie, vakantiehuis, huisje, steppen, Monfrague, monniksgier 

Extremadura is befaamd vanwege haar grote aantallen roofvogels, met soorten als steenarend, Spaanse keizerarend, havikarend, slangenarend en dwergarend. Niet te missen zijn de algemeen voorkomende vale gieren. Ook monniksgieren broeden nergens anders in zulke grote aantallen. Minder algemeen is de aasgier, die alleen in het zomerhalfjaar aanwezig is.

Extremadura, vogels, dwergarend, vakantie, finca las abubillas

Extremadura, vogels, Finca Las Abubillas, vakantie, kleine torenvalk

Verder heeft Extremadura een gezonde populatie rode wouw, zwarte wouw, kleine torenvalk en grauwe kiekendief. De prachtige grijze wouw, voornamelijk in de schemering actief, is op diverse plaatsen te bewonderen.

Extremadura, vogels, vogels kijken, natuur, natuurfotografie, finca las abubillas, vakantie, grijze wouw

Extremadura, Finca Las Abubillas, vakantie, vogels, rust, stilte, vakantiehuis, blauwe eksters

Een andere bijzondere vogelsoort is de blauwe ekster: zijn verspreidingsgebied in Europa is grotendeels beperkt tot Extremadura. Deze in groepen levende vogels komen algemeen voor in dehesa landschappen. Kleurrijke mediterrane soorten als bijeneter en hop zijn vrijwel overal aan te treffen. De scharrelaar vindt men op enkele plekken in de steppen, waar voor deze kwetsbare soort nestkasten zijn opgehangen.

bijeneters001

extremaduraextremadura, vakantie, vogels, excursie, finca las abubillas, kleine trap

Wie specifiek op zoek wil gaan naar steppevogels, moet zeker de uitgestrekte vlakten van Cáceres en/of die van La Serena uitkammen: behoorlijke aantallen grote- en kleine trappen bevolken deze gebieden. Vorkstaartplevier, griel, zwart- en witbuikzandhoen, kalanderleeuwerik en kortteenleeuwerik zijn soorten die je hier ook kunt vinden.

Minder in het oog springend, maar zeker zo aantrekkelijk, zijn de grote aantallen kleinere vogels die in Extremadura een geschikte broedbiotoop of overwinteringplek vinden. Soorten als roodkopklauwier, Zuidelijke klapekster, roodstuitzwaluw, orpheusgrasmus, blauwe rotslijster en grijze gors zijn op veel plekken te zien. Deze opsomming is natuurlijk verre van volledig. Zelfs een doorgewinterde vogelaar wordt enthousiast van de vogels in Extremadura!

valegier

In het winterhalfjaar overwinteren de laatste jaren meer dan 120.000 kraanvogels (Bron: SEO/Birdlife) in Extremadura, waar ze voldoende rust en voedsel vinden in de uitgestrekte dehesas. Een speciaal door ons samengestelde route brengt u midden tussen de duizenden kraanvogels!

Laat u zich verrassen en kom vogels kijken in Extremadura. Tien tegen één dat u enthousiast wordt en graag een keer terugkomt.

kraanvogels2


Boek hier uw natuurvakantie op Finca Las Abubillas in Extremadura.Kom ook vogels kijken in Extremadura!