Ontdek zelf het geheim van Extremadura!

 

Droomt u wel eens van eindeloze landschappen? Houdt u ook zo van stilte? Lijkt het u wel eens zalig om echt 'alleen' te zijn?
Extremadura heeft dat allemaal. Het is één van de meest authentiek gebleven regio's in Spanje. En daardoor een fantastisch gebied voor natuur- en cultuurliefhebbers, mensen die van rust houden en (natuur)fotografen, ver weg van het massatoerisme.

Extremadura, vogels, vakantie, vakantiehuis, huisje, steppen, Monfrague, dehesa landschap 

De regio Extremadura kent een rust die we vrijwel nergens in West-Europa meer aantreffen. Grote delen zijn vrijwel intact gebleven. Extremadura is bijna zo groot als Nederland en heeft maar 1,1 miljoen (!) inwoners. Daardoor heeft het een enorm potentieel aan natuur en kun je er bijvoorbeeld vogelsoorten zien, die elders in Europa zeldzaam of verdwenen zijn, zoals maar liefst vijf soorten arenden, gieren en trappen. Extremadura is daarmee een absolute "must" voor vogelaars.

Extremadura, vogels, vakantie, vakantiehuis, huisje, steppen, Monfrague, grote trap

Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Extremadura, met een bezoek aan het 'Rome van Spanje', de stad Merida of Unesco World Heritage Site Caceres bijvoorbeeld.

Extremadura, vogels, vakantie, vakantiehuis, huisje, steppen, Monfrague, Merida museum

Het heuvelachtige landschap is uitgestrekt en leeg. Hier liggen nog de laatste grote steppelandschappen van West-Europa, met hun eigen bekoring en specifieke vogelbevolking. Het grootste deel van Extremadura is echter bebost met steen- en kurkeiken, een landschapstype dat dehesa wordt genoemd.

Extremadura, vakantie, vogels, Monfragüe, Nationaal Park, wilde pioenroos

Zoekt u rust, authenticiteit, cultuur en/of houdt u van natuur, vogels kijken en blijft u graag uit de buurt van massatoerisme, dan is Extremadura de ideale bestemming voor u. Wie hier eenmaal is geweest, laat het nooit meer los. Dat gaat u beslist ervaren tijdens een verblijf in een van onze vakantiebungalows. (geopend in oktober 2012)

Bekijk hier een inspirerend fotoboek met recente natuurfoto's van Gertjan uit Extremadura: Extremadura - be inspired!