Ontdek zelf het geheim van Extremadura!

 

Eindeloze landschappen. Stilte (maar dan echt). Een overdaad aan natuur. Extremadura heeft dat allemaal. Het is één van de meest authentiek gebleven regio's in Europa. En daardoor een fantastisch gebied voor natuur- en cultuurliefhebbers, mensen die van rust houden en (natuur)fotografen, ver weg van elke vorm van massatoerisme.

Extremadura, vogels, vakantie, vakantiehuis, huisje, steppen, Monfrague, dehesa landschap 

De regio Extremadura kent een rust die we vrijwel nergens in West-Europa meer aantreffen. Grote delen zijn vrijwel intact gebleven. Extremadura is bijna zo groot als Nederland en heeft maar 1,1 miljoen (!) inwoners. Daardoor heeft het een enorm potentieel aan natuur en kun je er bijvoorbeeld vogelsoorten zien, die elders in Europa zeldzaam of verdwenen zijn, zoals vijf soorten arenden, maar ook gieren en trappen. Extremadura is een absolute "must" voor vogelaars.

Extremadura, vogels, vakantie, vakantiehuis, huisje, steppen, Monfrague, grote trap

Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Extremadura, met een bezoek aan de stad Mérida, het 'Rome van Spanje' of Unesco World Heritage Site Cáceres bijvoorbeeld.

Extremadura, vogels, vakantie, vakantiehuis, huisje, steppen, Monfrague, Merida museum

Het heuvelachtige landschap is uitgestrekt en leeg. Hier liggen nog de laatste grote steppelandschappen van West-Europa, met hun eigen bekoring en specifieke vogelbevolking. Het grootste deel van Extremadura is echter bebost met steen- en kurkeiken, een landschapstype dat dehesa wordt genoemd.

Extremadura, vakantie, vogels, Monfragüe, Nationaal Park, wilde pioenroos

Zoekt u rust, authenticiteit, cultuur, natuur en blijft u graag uit de buurt van massatoerisme, dan is Extremadura de ideale bestemming voor u. Wie hier eenmaal is geweest, laat het nooit meer los. Dat gaat u beslist ervaren tijdens een verblijf in een van onze vakantiebungalows.